KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Latin Lover

Latin Lover ▪ komédia ▪ rok ▪ Taliansko/Francúzsko ▪ 101´ ▪ OV (tal.) + eST ▪ MP 12


Réžia: Cristina Comencini
Scenár: Cristina Comencini, Giulia Calenda
Kamera: Italo Petriccione
Hrajú: Angela Finocchiaro, Valeria Bruni Tedeschi, Virna Lisi
Distribútor/práva: Taliansky inštitút
Premiéra SR:
Cyklus: Mittelfest

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

10.12.2015 20:30


Slávny taliansky filmový herec Saverio Crispo zomrel pred desiatimi rokmi. Jeho štyri dcéry, ktoré mal so štyrmi rôznymi manželkami v štyroch rôznych krajinách, sa schádzajú vo veľkom dome v apúlijskej dedinke, kde sa herec narodil. Taliansku dcéru sprevádza partner, s ktorým je tajne zasnúbená. Francúzska dcéra prichádza s najmenším z troch synov, ktorých má s troma rôznymi mužmi. So španielskou dcérou, ktorá je jediná vydatá, je jej manžel, nepolepšiteľný záletník. Ako posledná sa dostavuje švédska dcéra, ktorá svojho otca vídala veľmi zriedka. Prichádzajú aj dve vdovy, prvá, talianska manželka, ktorá sa k hercovi vrátila a v starobe sa o neho starala, a španielska herečka, s ktorou sa oženil v časoch spaghetti westernov. Žiadna z dcér slávneho otca skutočne nespoznala, pričom každá si ho mýtizovala a obľúbila v odlišnej fáze jeho triumfálnej kariéry. Uprostred osláv, keď sa ešte očakáva príchod piatej dcéry, Američanky, ktorej legitimitu potvrdila skúška DNA, vtrháva do deja Pedro del Rio, kaskadér, ktorý poznal herca zrejme lepšie, ako ktokoľvek iný. Medzi tlačovými konferenciami, premietaním filmov a nočným odhaľovaním tajomstiev prebieha zápolenie žien filmovej hviezdy, ktoré sa navzájom konfrontujú v rámci narastajúcich emócií a tragikomických situácií.

ceny a festivaly: Annecy Cinema Italien 2015: Eventi BFI London Film Festival 2015: Laugh Cinéalma - L’âme de la méditerranée 2015: Inédit Festival del Cinema di Bruxelles 2015: Panorama Festival des Films du Monde de Montréal 2015: Hors-concours Globi d’Oro 2015: Miglior Musica Monaco Film Festival 2015: Spotlight Nuovo Cinema Italiano Film Festival Charleston 2015 Open Roads: New Italian Cinema 2015: Opening Night Semana de Cine Italiano Buenos Aires 2015

aktualizované: 03.12.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.