KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Chlór

Cloro ▪ - ▪ 2015 ▪ Taliansko ▪ 94´ ▪ OV (tal.) + eST ▪ MP 12


Réžia: Lamberto Sanfelice
Scenár: scenár -
Kamera: Michele Paradisi
Hrajú: Sara Serraiocco, Piera Degli Esposti, Giorgio Colangeli, Ivan Franek
Distribútor/práva: Taliansky inštitút
Premiéra SR:
Cyklus: Mittelfest

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

13.12.2015 18:00


Jenny má 17 rokov a svoj sen: stať sa majsterkou v synchronizovanom plávaní, kde vyniká v plávaní vo dvojici so svojou kamarátkou Flaviou. Bezstarostný život tínedžerky na rímskom pobreží zasiahla náhla smrť matky. Spolu s otcom Alfiom a malým bratom Fabriziom sú nútení presťahovať sa do malej, takmer opustenej dedinky pri apeninskej hore Maiella. Bývajú u strýka Tondina v starej horskej chate pri hotely s vlekom a lyžiarskym svahom. Jenny musí začať pracovať ako čašníčka v hotely Splendor a vzdať sa ďalšieho štúdia. Keď zistí, že v hotely je bazén, rozhodne sa riskovať a začne po nociach trénovať. Potom, čo sa zhorší otcov zdravotný stav, sa musí Jenny sama starať o brata, ktorý je prekážkou jej slobody, pričom vníma, že sen o plávaní sa jej každým dňom vzďaľuje stále viac. Jednej noci ju počas tréningu v bazéne pristihne strážca hotela Ivan. Zrodí sa medzi nimi vzťah, spočívajúci v nočných stretnutiach. Keď sa raz Jenny príde pozrieť na tréning jej bývalých spoločníčok, uvedomí, si, ako sa jej tento svet vzdialil. Je to svet dospievania, do ktorý jej už nepatrí. Radšej ako v ohraničenom priestore sa rozhodne plávať na slobode, bez hraníc, v mori.

ceny a festivaly: Annecy Cinema Italien2015: Concorso Fiction – Cena za ženský herecký výkon/Premio d’Interpretazione Femminile (Sara Serraiocco) Berlinale 2015: Generation 14plus Festival del Cinema Italiano di Tokyo 2015 Open Roads: New Italian Cinema 2015 Sundance Film Festival 2015: World Cinema Dramatic Competition Zlin Film Festival 2015: International competition of European feature film debuts

aktualizované: 03.12.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.