KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Jurský svet

Jurassic World ▪ dobrodružný ▪ 2015 ▪ USA ▪ 125´ ▪ OV (ang.) + ST (sk) ▪ MP 7


Réžia: Colin Trevorrow
Scenár: Rick Jaffa, Amanda Silver, Derek Connolly
Kamera: John Schwartzman
Hrajú: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D´Onforio, Omar Sy
Distribútor/práva: Barracuda Movie
Premiéra SR: 11.06.2015
Cyklus: Kino otrlého diváka

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

14.08.2015 18:00


Pred dvadsiatimi dvoma rokmi tragicky skončil sen excentrického milionára Johna Hammonda, ktorý chcel na odľahlom ostrove z dinosaurej DNA vytvoriť Jurský park so živými exponátmi. Od tej doby sa toho veľa zmenilo, park ide na plné obrátky, ročne ním prejdú milióny nadšených návštevníkov, ktorí s sledujú v akcii desiatky ,,vyhynutých“ živočíchov. Lenže vedenie parku neustále hľadá nové spôsoby, ako túto jedinečnú atrakciu ešte viac zatraktívniť. A v tú chvíľu prídu komplikácie.

„Môžeme sledovať tie najúžasnejšie tvory, ktoré kedy chodili po Zemi, ale z nejakého dôvodu nám to nestačí. Chceme ešte niečo lepšie a tí, ktorí z toho profitujú, sa snažia túto túžbu uspokojiť. Pripadá Vám T-rex malý? Vyrobíme Vám väčšie zviera,“ popisuje východiskový bod príbehu Jurského sveta jeho režisér Colin Trevorrow (duchovný otec Steven Spielberg sa tentokrát podujal na rolu výkonného producenta). Vedecké experimenty s novými druhmi veľmi podporuje manažérka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), ktorá v zvieratách vidí predovšetkým čísla. Na rozdiel od nich biológ Owen Grady (Chris Pratt zo Strážcov Galaxie) vidí hlavne nebezpečie, zvlášť v tvoroch, ktoré nestvorila príroda, ale laboratórium. Udalosti mu dajú za pravdu, keď sa jeden z takýchto maznáčikov doslova utrhne z reťaze a začne si pochutnávať na zamestnancoch a návštevníkov parku, medzi ktorými sú aj synovci Claire, ktorí za tetou prišli na prázdniny. Teraz už nejde o vyššie tržby ani o udržanie prestíže. Cieľom je prežiť. Prvý letný veľkofilm tohto roku cieli na veľkých aj malých fanúšikov.


aktualizované: 19.08.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.