KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Galoše štastia

Galoše štastia ▪ rozprávka ▪ 1986 ▪ Československo ▪ 90´ ▪ OV (slov.) ▪ MP 7


Réžia: Juraj Herz
Scenár: Alex Koenigsmark, Juraj Herz
Kamera: Jozef Šimončič
Hrajú: Jana Brejchová, Tereza Pokorná, José Luis Lopez Vasquez, Towje Kleiner, Marek Brodský, Jan Hrušínský
Distribútor/práva: SFÚ
Premiéra SR:
Cyklus: Febiofest 2015

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Rozprávkový príbeh o potrebe ľudského šťastia podľa Hansa Christiana Andersena. Víla Šťastena sa rozhodne pri príležitosti svojich narodenín darovať ľuďom zázračné galoše, ktoré sú schopné splniť každé želanie. Túžby a predstavy ľudí sú však rozličné.

Sekcia Filmový kabinet deťom

Štyri filmové rozprávky známych slovenských režisérov Juraja Herza, Ivana Balaďu, Dušana Trančíka a Júliusa Matulu otvoria brány tajomného sveta fantázie a pozvú doň deti aj ich rodičov. Projekcie bude sprevádzať interaktívna prednáška študentiek z Katedry audiovizuálnych štúdií Filmovej a televíznej fakulty VŠMU v Bratislave, z ktorej sa detské publikum dozvie to najdôležitejšie o filme a jeho vzniku, o tom, ako sa vyrába hraný film, a o špecifikách filmového žánru rozprávky. Kolekciu slovenských rozprávok uvidia diváci v zrekonštruovanej digitalizovanej verzii.


aktualizované: 16.03.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.