KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Trabantom až na koniec sveta

Trabantem až na konec světa ▪ dokument ▪ 2014 ▪ ČR ▪ 98´ ▪ OV (čes.) ▪ MP 12


Réžia: Dan Přibáň
Scenár: Dan Přibáň
Kamera: Zdeněk Krátky, Dana Zlatohlávková, Jakub Nahodil
Hrajú: účinkujú: Dan Přibáň, Aleš Vašíček, Marek Slobodník, Tomasz Turchan, Radoslaw Jona , Dana Zlatohlávková, Jakub Nahodil, Zdeněk Krátky a ď.
Distribútor/práva: ASFK
Premiéra SR:
Cyklus: europske flmy za euro 2015

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

15.05.2014 6:00


Ako sa znesie osem ľudí z troch krajín, ktorí sa navzájom nepoznajú, ale strávia spoločne štyri mesiace v žltých ponorkách? Cestovateľovi Danovi Přibáňovi nestačilo, keď s partiou Trabantom precestovali Afriku a nakrútili o tom nezávislý film. Podujali sa ešte na náročnejšiu cestu! Prešli 21124 kilometrov naprieč Južnou Amerikou až na koniec sveta. Tentokrát na cestu vyrazili dva Trabanty, poľský Fiat a Jawa 250 z roku 1957. A partia sa rozšírila o Slováka a dvoch Poliakov. Vydali sa v ústrety tomu najnáročnejšiemu, čo sa dá v Južnej Amerike násjť - amazonský prales, päťtisícové priesmyky Ánd, púšte, či oceán. A keďže sa na tejto šialenej ceste zúčastnili aj profesionálni kameramani, pripravili nám neuveriteľný vizuálny zážitok, ktorý vypredáva kinosály.



aktualizované: 28.06.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.