KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Sestra

L'Enfant d'en Haut ▪ dráma ▪ 2012 ▪ Švajčiarsko/Francúzsko ▪ 93´ ▪ OV + ST + AT ▪ MP 12


Réžia: Ursula Meier
Scenár: Ursula Meier, Gilles Taurand
Kamera: kamera
Hrajú: Kacey Mottet Klein, Léa Seydoux, Martin Compston, Gillian Anderson, Jean-François Stévenin, Johan Libéreau, Yann Trégouët, Magne-Håvard Brekke, Alain Börek, Ange Ruzé
Distribútor/práva: Švajčiarske veľvyslanectvo v Bratislave
Premiéra SR:
Cyklus: EuroFilmClub

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Každý deň sa vyvezie 12-ročný Simon horskou lanovkou do lyžiarskeho strediska, kde celkom bezostyšne okráda sezónnych turistov. Berie takmer všetko, čo mu príde pod ruku, ale zaujíma sa hlavne o lyže, ktoré môže neskôr speňažiť. Ak si ho aj dakto všimne, vždy povie, že rodičia zahynuli pri autonehode a žije sám so sestrou. O pár rokov staršia a značne ľahkomyseľná Louise nemá potuchy, čím sa jej brat zaoberá. V ich zvláštnom vzťahu sa striedajú hádky a drobné nežnosti. Snímka, umiestnená do atraktívneho prostredia alpskej turistickej destinácie, predstavuje dramatický príbeh dieťaťa, ktoré verí, že našlo spôsob kompenzácie chabej súrodeneckej existencie. Portrét chlapca na začiatku puberty, oscilujúceho medzi podvodom a velikánskou túžbou po láske, je tiež akousi existenčnou sondou do rozporov a protikladov údajne prosperujúceho sveta.(Art Film Fest)

vstup voľný



aktualizované: 26.02.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.