KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Dva dni, jedna noc

Deux jours, une nuit ▪ dráma ▪ 2014 ▪ Belgicko/ Francúzsko/Taliansko ▪ 95´ ▪ OV + ST (české tit.) ▪ MP 15


Réžia: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Scenár: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Kamera: Alain Marcoen
Hrajú: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Pili Groyne, Simon Caudry
Distribútor/práva: Fiilm Europe Media Company
Premiéra SR: 12.03.2015
Cyklus: 2015

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Autorská režisérska dvojica bratov Dardennovcov už pravidelne každé tri roky prináša svojim divákom nové celovečerné filmy, za ktoré získáva prestížne filmové ocenenia. Ich parketou sú sociálne drámy s tématikou rodiny, práce či hodnoty peňazí, ktoré sa vyznačujú prenikavým realizmom a vierohodnosťou, ale i úplnou absenciou filmovej hudby, dotvárajúcej atmosféru udalostí. Diváci se tak môžu nerušene sústrediť na bezchybné herecké výkony väčšinou neprofesionálnych či menej známych hercov.

Sandra pracuje v miestnej solárnej elektrárni a práve sa zotavuje z depresií, ktoré boli dôvodom jej častej absencie v práci. Vedenie spoločnosti ju chce prepustiť, ale finálne rozhodnutie necháva na jej kolegov, ktorí sa v prípade, že Sandra ostane v práci, musia zriecť svojej ročnej prémie. Sandra sa nevzdáva a počas dvoch dní a jednej noci sa zo všetkých síl snaží všetkých presvedčiť, aby rozhodli v jej prospech. Sandrina prosba je jednoduchá: “Neľutujte ma! Len sa skúste vžiť do mojej situácie.“

MFF Cannes 2014 - nominácia na Zlatú palmu, MFF Sydney 2014 „ najlepší film“
Národná asociácia filmových kritikov –„najlepšia herečka roka 2014“

Marion Cotillard - nominácia na Oscara v kategórii „najlepšia herečka“



aktualizované: 25.02.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.