KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Román o jednom masakre

Romanzo di una strage ▪ - ▪ 2011 ▪ Taliansko ▪ 129´ ▪ OV (tal.) + AT + eST ▪ MP 12


Réžia: Marco Tullio Giordana
Scenár: Stefano Rulli, Sandro Petraglia, Marco Tullio Giordana, Paolo Cucchiarelli, liberamente tratto dal libro di Paolo Cucchiarelli "Il segreto di Piazza Fontana"
Kamera: Roberto Forza
Hrajú: Valerio Mastandrea, Fabrizio Gifuni, Luigi Lo Cascio, Pier Francesco Favino, Michela Cescon, Laura Chiatti, Giorgio Colangeli, Giorgio Tirabassi, Stefano Scandaletti, Denis Fasolo, Giorgio Marchesi
Distribútor/práva: Taliansky inštitút
Premiéra SR:
Cyklus: Dolce Vitaj

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

13.06.2015 18:00


Miláno, 12. december 1969. O 16.37 exploduje na námestí Fontána výbušnina, ktorá zasiahne Národnú bank pre pôdohospodárstvo plnú klientov. Zomrie sedemnásť osôb a ďalších osemdesiatosem ľudí je vážne zranených. V tom istom čase explodujú v Ríme ďalšie tri bomby, a ďalšiu nevybuchnutú nálož objavia v Miláne. Je zrejmé, že ide o ničivý plán. Policajné riaditeľstvo v Miláne vyjadrilo presvedčenie, že sa jedná o spiknutie anarchistov, až po mnohých mesiacoch však vyjde na povrch, že išlo o konšpiráciu, ktorá spájala prostredie benátskych neonacistov s istou vetvou tajných služieb. Masaker na Námestí Fontana zahájil dlhé obdobie atentátov a násilia rokov olova v Taliansku. V priebehu 33 rokov prebiehajú na rôznych miestach rôzne trestné konania sú navzájom si protirečiacimi rozsudkami. Nakoniec sú všetci oslobodení. Pre talianske súdnictvo neexistujú v otázke masakra na Námestí Fontana žiadni vinníci.


aktualizované: 27.05.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.