KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Kryptonit

La kryptonite nella borsa ▪ - ▪ 2011 ▪ Taliansko ▪ 110´ ▪ OV (tal.) + AT + eST ▪ MP 12


Réžia: Ivan Cotroneo
Scenár: Ivan Cotroneo, Monica Rametta, Ludovica Rampoldi
Kamera: Luca Bigazzi
Hrajú: Valeria Golino, Luca Zingaretti, Cristiana Capotondi, Libero De Rienzo, Fabrizio Gifuni, Lucia Ragni, Antonia Truppo, Monica Nappo, Rosaria De Cicco, Massimiliano Gallo, Luigi Catani, Pierpaolo Pollano, Vincenzo Nemolato, Gennaro Cuomo
Distribútor/práva: Taliansky inštitút
Premiéra SR:
Cyklus: Dolce Vitaj

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

12.06.2015 20:15


Peppino Sansone je podľa vyjadrení iných výnimočné dieťa. Skutočne výnimočné. Otázkou zostáva, či je to myslené ako kompliment. Peppino má sedem rokov, patrí do kategórie „škaredý”, ako jediný v triede nosí okuliare a žije v mnohopočetnej a chaotickej rodine v Neapole rokov sedemdesiatych. Jeho starší bratranec Gennaro v domnienke, že je Superman, behá po štvrti v bledomodrom trikote a kaderníckej pláštenke prehodenej cez ramená. Keď Gennaro tragicky zahynie pri zrážke s autobusom, Peppino vo svojej fantázii prepíše skutočnosť a vráti svojmu bratrancovi život, akoby bol skutočne superhrdinom. A vďaka tomuto imaginárnemu priateľovi, neapolskému supermanovi s nestálymi schopnosťami, dokáže Peppino prekonať životné strasti v rodine, matkine depresie, otcove zrady i šialenstvá ďalších členov rodiny. V priebehu niekoľkých mesiacov sa osudy členov rodiny prevrátia naruby a Peppino konečne vyjde zo svojho vlastného tieňa a dospeje.

-


aktualizované: 27.05.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.