KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Zpověď zapomenutého

Confession of the Forgotten ▪ dokument ▪ 2015 ▪ ČR/Francúzsko ▪ 79´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Petr Václav
Scenár: Petr Václav
Kamera: Miroslav Janek, Petr Václav
Hrajú: účinkujú: Karel Roden(hlas), Raffaella Milanesi, Václav Luks, Eduardo Nappi, Simona Šaturová, Tehila Nini Goldstein, Sophie Harmsen, Krystian Adam
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

19.03.2016 19:00


Film zoznamuje diváka s osobnosťou a dielom českého hudobného skladateľa Josefa Myslivečka (1737 – 1781), priateľa a učiteľa Wolfganga Amadea Mozarta, autora 26 opier, mnohých kantát, oratórií, symfónií, chrámových, orchestrálnych i komorných skladieb a ďalších diel.V Zpovědi zapomenuté o sledujeme skúšky Myslivečkovej opery Olimpiade, ktorú naštudoval dirigent Václav Luks so svojím orchestrom Collegium 1704 v pražskom Stavovskom divadle v koncepcii nemeckej režisérky Ursel Herrmann. Následne bolo toto predstavenie uvedené i v Dijone, Caen a Luxemburgu. Vo filme navštívime aj európske mestá, v ktorých Mysliveček pôsobil. Zachytenie skúšok , prebiehajúcich na konci roku 2012 a na jar 2013, bolo rozšírené o natáčanie v Taliansku, predovšetkým v Neapole, Benátkách, Bologni a vo Florencii, ale aj v zaalpských krajinách.

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.