KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Zero

Zero ▪ hraný ▪ 2015 ▪ Maďarsko/ČR/Nem. ▪ 83´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Gyula Nemes
Scenár: Tamás Beregi, Gyula Nemes
Kamera: Balázs Dobóczi
Hrajú: Krisztián Kovács, Martina Krátká, Udo Kier, Orsi Tóth, Declan Hannigan, Nikos Fokas, László Nemes, András Szirtes, István Lénárt, Wilhelm Droste, Mohamed Maiga, Dicko Jibrilla
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

23.03.2016 19:00


„Ak by na Zemi zmizli včely, zostávajú ľudstvu štyri roky existencie.“ Z tohto známeho výroku vychádzal Gyula Nemes, ktorý sa vo filme Zero zamýšľa nad budúcnosťou nášho ekosystému. Jeho svojrázny pohľad na boj proti globalizácii, na ekologické utópie a nevyhnutnú prírodnú katastrofu tvoria štyri rôzne žánre. S postavou niekdajšieho šéfa výrobne umelého medu nás zoznamuje pomocou burlesky. Nasleduje melodramatický príbeh včelej lásky, v akčných sekvenciách sa rozbieha originálna gerilová vojna. Africká road-movie, ktorá celú snímku rámcuje, je zasa fatamorgánou zničenej, ale odhodlanej ľudskej duše. Žánrová koláž a experimenty s čiernobielym a farebným materiálom, s komiksovými vložkami a so zvukovou stopou robia z filmu intelektuálne výživnú a nesmierne vtipnú filmovú udalosť.(zdroj: katalóg MFF Karlove Vary).

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.