KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Zbrusu nový zákon

Le tout nouveau testament ▪ komédia ▪ 2015 ▪ Belgicko/Francúzsko/Luxembursko ▪ 113´ ▪ OV (fran.) + ST (cz) ▪ MP 12


Réžia: Jaco Van Dormael
Scenár: Jaco Van Dormael, Thomas Gunzig
Kamera: Christophe Beaucarne
Hrajú: Catherine Deneuve, Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau, Anna Tenta
Distribútor/práva: ASFK
Premiéra SR: 12.11.2015
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Boh existuje. Žije v Bruseli, je poriadne neznesiteľný a celý deň len sedí za počítačom. Jeho syna už poznáte, tak sa pozrieme na jeho dcéru. Režisér filmu Pán Nikto prichádza do kín s komédiou postavenou na skvelom scenári, ktorá pracuje ako s poetickými a vizuálne uhrančivými pasážami, tak šikovnou situačnou komikou.

Jaco Van Dormael (1957)

Režisér a scenárista Jaco Van Dormael študoval na belgickej filmovej a divadelnej škole INSAS. Z jeho ôsmich krátkometrážnych filmov je najznámejší È pericoloso sporgersi (1984), ktorý vyhral Grand Prix v Clermont-Ferrand. Za svoj dlhometrážny debut Toto hrdina (Toto le héros) získal v roku 1991 v Cannes Zlatú kameru za najlepší debut. O päť rokov neskôr získali Daniel Auteuil a Pascal Duquenne v Cannes cenu za herecký výkon v jeho filme Ôsmy deň (Le huitième jour, 1996). V roku 2009 nakrútil svoj prvý film v angličtine Pán Nikto (Mr. Nobody) s Jaredom Letom v hlavnej úlohe. Film bol vtedy s rozpočtom 37 miliónov eur najdrahším belgickým filmom. Zbrusu Nový zákon mal premiéru na MFF Cannes v roku 2015 v sekcii Quinzaine des réalisateurs. V roku 2012 inscenoval Van Dormael v Kráľovskej valónskej opere dielo Césara Francka Stradella.


aktualizované: 29.04.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.