KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Zákon trhu

La Loidumarché ▪ hraný ▪ 2015 ▪ Francúzsko ▪ 93´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Stéphane Brizé
Scenár: Stéphane Brizé, Olivier Gorce
Kamera: Éric Dumont
Hrajú: Vincent Lindon, Karin de Mirbeck, Matthieu Schaller, Yves Ory, Xavier Mathieu, Paul Portoleau, Pierre-Jean Feld, Philippe Vesco, Christophe Rossignon, Noël Mairot
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

21.03.2016 16:00


Thierry má 51 rokov, a odkedy zatvorili podnik, v ktorom pracoval ako robotník, teda už 20 mesiacov, je nezamestnaný. Za ten čas si vypočul plno rád, absolvoval niekoľko rekvalifikačných kurzov aj prijímacích pohovorov, ale všetko zbytočne. Nechce poberať podporu v nezamestnanosti ako niektorí bývalí kolegovia, chce sa opäť zapojiť do pracovného procesu, aby jeho žena a postihnutý syn netrpeli. A hlavne nechce patriť medzi ľudí, ktorí sa v spoločnosti cítia menejcenní. Nakoniec zoženie miesto strážnika v nákupnom centre. Má dávať pozor, sledovať ľudí. On sám však zakúsil dosť poníženia na to, aby sa mu chcelo ponižovať druhých. Čoskoro sa ocitne pred morálnou dilemou. Čo všetko je ochotný akceptovať, aby si udržal prácu? – Hlavný predstaviteľ Vincent Lindon získal na MFF Cannes 2015 Cenu za najlepší mužský herecký výkon.

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.