KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Wilsonov

Wilsonov ▪ komédia ▪ 2015 ▪ ČR/SR ▪ 115´ ▪ OV (cz, sk) ▪ MP 12


Réžia: Tomáš Mašín
Scenár: Marek Epstein
Kamera: Marek Štrba
Hrajú: Jiří Macháček, Vojtěch Dyk, Tatiana Pauhofová, Jan Kraus, Richard Stanke, Luboš Kostelný
Distribútor/práva: Forum Film
Premiéra SR: 01.10.2015
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Výpravná komédia s detektívnou zápletkou nadväzuje na poetiku legendárnych filmov Oldřicha Lipského Adéla ještě nevečeřela či Tajomstvo hradu v Karpatoch. Píše sa rok 1919 a v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na starú Bratislavu, začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojiť svoje mesto k USA a premenovať ho na Wilsonov. Všetko klape, až na jeden nepríjemný problém! V starej židovskej štvrti mesta vyčíňa tajomný vrah. Miestny policajný zbor je v koncoch, a preto prichádza špeciálna posila spoza oceánu. Príslušník americkej FBI Aaron Food (Jiří Macháček), špecialista na mafie, drogy, komunistov, socialistov a inú zberbu, vyriešil už 513 vrážd a teraz pomôže aj Wilsonovu. Za svojho pomocníka si vyberie mladého policajného čakateľa Jozefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhujúce honba po stopách šialeného vraha môže začať.

Píše sa rok 1919 a v novo sa rodiacej strednej Európe začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojiť svoje mesto, budúcu Bratislavu, k USA a premenovať ho na Wilsonov. Všetko ide ako po masle až na jeden nepríjemný problém. V starej židovskej štvrti mesta vyčíňa tajomný vrah. Miestny policajný zbor je v koncoch, a preto prichádza špeciálna posila spoza oceánu. Príslušník americkej FBI Aaron Food vyriešil už 513 vrážd a teraz pomôže aj Wilsonovu. Za pomocníka si vyberá mladého policajného čakateľa Eisnera. Honba za šialeným vrahom sa môže začať.

Recenziu filmu v časopise Film.sk si môžete prečítať tu.


aktualizované: 02.04.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.