KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Visací zámek 1982 – 2007

Visací zámek 1982 – 2007 ▪ mystifikačný dokument ▪ 1993 ▪ ČR ▪ 50´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Petr Zelenka
Scenár: Petr Zelenka, Michaela Zelenková
Kamera: Miro Gábor
Hrajú: Jiří Pátek, Vladimír Šťástka, Ivan Rut, Michal Pixa, Jan Haubert, Ivan Hlas, Lenka Kořínková, Jiřina Švorcová, Bedřich Zelenka, Přemek Podlaha, (komentár) Richard Honzovič
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


V niektorých filmografiách Petra Zelenku táto snímka napodiv chýba – azda preto, že ju natočil pre televíziu –, hoci ide zrejme o najvydarenejší z trojice jeho muzikantsko-mystifikačných filmov (nasledovali Mňága – Happy End a Rok diabla). Z technického hľadiska síce dosť zostarol, no jeho známka zábavného panku nie je o nič menej hardcore než v čase svojho vzniku. Práve vtedy sa niekdajší začiatočník, podpísaný pod scenármi pre Jana Hřebejka, Dušana Kleina či Zdeňka Zelenku, rozhodol na vlastnú päs natočiť pseudo dokument o tom, ako sa dobrí chlapci z ČVUT stali priekopníkmi českej hudobnej anarchie a potom aj klasikmi, ktorí získali kultový status až v ďalekom Japonsku. Ním vyfabulovaná budúcnosť roku 2007 je síce už nejaký ten čas minulosťou, ale stále platí, že „punk’s not dead, vy volové!“. (zdroj: katalóg LFŠ Uherské Hradiště 2012).

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.