KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Tu a potom

Efterskalv ▪ hraný ▪ 2015 ▪ Švédsko/Poľsko/FR ▪ 102´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Magnus von Horn
Scenár: Magnus von Horn
Kamera: Łukasz Zal
Hrajú: Ulrik Munther, Mats Blomgren, Loa Ek, Wiesław Komasa, Alexander Nordgren, Sven Ahlström, Stefan Cronwall, Felix Göransson, Oliver Heilmann, Ellen Mattsson
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

19.03.2016 17:30


Keď sa John po rokoch strávených vo väzení vracia domov k otcovi, teší sa, že začne nový život. Miestna komunita však na jeho zločin nezabudla ani mu neodpustila. Johnova prítomnosť vyvoláva v každom okolo neho to najhoršie a pomaly sa vytvára atmosféra, v ktorej môže byť dav schopný lynčovať. John sa cíti byť opustený niekdajšími priateľmi a ľuďmi, ktorých miluje, stráca nádej a prebúdza sa v ňom agresivita, ktorá ho predtým priviedla do väzenia. Keďže nie je schopný nechať minulosť za sebou, rozhodne sa s ňou konfrontovať. – Film získal ceny za réžiu, scenár a strih a cenu Poľskej federácie filmových klubov na Gdynskom filmovom festivale 2015, ceny Švédskej filmovej akadémie 2016 za najlepší film, réžiu, hlavnú (U. Munther) a vedľajšiu (M. Blomgren) mužskú úlohu.

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.