KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Telo

Ciało ▪ hraný ▪ 2015 ▪ Poľsko ▪ 90´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Małgorzata Szumowska
Scenár: Małgorzata Szumowska, Michał Englert
Kamera: Michał Englert
Hrajú: Janusz Gajos, Maja Ostaszewska, Justyna Suwala, Ewa Dałkowska, Roman Gancarczyk, Małgorzata Hajewska-Krzysztofik, Władysław Kowalski, Adam Woronowicz
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

19.03.2016 22:00


Olga je mladá anorektička, ktorá žije po matkinej tragickej smrti s otcom. Ten sa ako vyšetrovateľ stretáva so smrťou každý deň, a tak si dcérine problémy veľmi nepripúšťa. Sám sa proti smútku obrnil cynizmom a alkoholom, čo mu Olga nemôže odpustiť. Zanovitosť obom bráni v komunikácii, a problémy vyvrcholia Olginým kolapsom, po ktorom sa dostáva pod odborný dohľad. Psychologička Anna, presvedčená, že dokáže komunikovať s mŕtvymi, im ponúkne netradičnú pomoc... Rodinná dráma s prvkami čiernej komédie prináša tri osamelé bytosti, z ktorých každá uniká pred smútkom inam: jedna k ezoterike, druhá k poháriku, a tretia k vlastnej deštrukcii. Postavy zároveň slúžia ako zrkadlo dnešného Poľska, ktoré opúšťa tradičné hodnoty, ale nevie, ako ďalej... (zdroj: katalóg MFF Karlove Vary 2015).

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.