KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Suri

Suri ▪ dokument ▪ 2015 ▪ SR ▪ 68´ ▪ OV ▪ MP 12


Réžia: Pavol Barabáš
Scenár: Pavol Barabáš
Kamera: Pavol Barabáš
Hrajú: Ivan Bulík, Pavol Barabáš, Miro Dušek, Maťo Fabiánek, Tomáš Lukačovič; komentár: Robert Roth
Distribútor/práva: ASFK
Premiéra SR: 21.05.2015
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

11.04.2016 17:30


Dobrodružná cesta po neznámej africkej rieke nás zavedie k unikátnemu prírodnému kmeňu Suri. Počas putovania ich územím spoznávame spoločenstvo, ktoré sa rozhodlo bojovať za zachovanie svojich tradícií a pôvodného spôsobu života. Film je vážnym zamyslením nielen nad ich budúcim osudom a zanikaním jedinečných kultúr, ale aj nad potrebou rôznorodosti ľudstva, nevyhnutnej na prežitie našej civilizácie v globalizujúcom sa svete.

Dobrodružná cesta po neznámej africkej rieke nás zavedie k unikátnemu prírodnému kmeňu Suri. Počas putovania jeho územím spoznávame spoločenstvo, ktoré sa rozhodlo bojovať za zachovanie svojich tradícií a pôvodného spôsobu života. Film je vážnym zamyslením nielen nad jeho budúcim osudom a zanikaním jedinečných kultúr, ale aj nad potrebou rôznorodosti ľudstva, nevyhnutnej na prežitie našej civilizácie v globalizujúcom sa svete.

Recenziu filmu v časopise Film.sk si môžete prečítať tu.


aktualizované: 02.04.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.