KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Rok diabla

Rok ďábla ▪ hraný ▪ 2002 ▪ ČR ▪ 88´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Petr Zelenka
Scenár: Petr Zelenka
Kamera: Miro Gábor, Petr Zelenka
Hrajú: Jarek Nohavica, Karel Plíhal, František Černý, Karel Holas a skupina Čechomor, Jaz Coleman, Jan Prent a Saša Gedeon, Jan Hřebejk, Jan P. Muchow, Otto a Bohumila Zelenkovci, Jan Tříska
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Stretnutie s určitými ľuďmi môže zmeniť náš život. Rovnako ako stretnutie so zázrakom, s anjelom alebo alkoholom. Folková legenda, holandský dokumentarista a skupina muzikantov, ktorí hrajú na pohreboch, sa vydávajú na pozoruhodnú koncertnú šnúru. Petr Zelenka miesi realitu a fikciu v magickom dobrodružstve plnom hudby, v ktorom anjeli pomáhajú ľuďom počuť melódie skryté v ich vnútri. Keď Jaromír Nohavica pozve skupinu Čechomor na spoločné turné, dúfa, že tým pomôže vyliečiť svojho priateľa Karla Plíhala. Hudobníci dúfajú, že im pomôže na ceste k sláve, dokumentarista zasa verí, že našiel tému na svoj film. Samozrejme, všetci majú pravdu, ale všetci nájdu viac, než očakávali. – Film získal Hlavnú cenu Krištáľový glóbus na MFF Karlove Vary 2002 a 5 Českých levov (najlepší film, réžia, hudba, strih a zvuk (Michal Holubec).

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.