KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Príbehy obyčajného šialenstva

Příběhy obyčejného šílenství ▪ hraný ▪ 2005 ▪ ČR/Nem./SR ▪ 107´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Petr Zelenka
Scenár: Petr Zelenka
Kamera: Miro Gábor
Hrajú: Ivan Trojan, Zuzana Šulajová, Nina Divíšková, Miroslav Krobot, Karel Heřmánek, Jiří Bartoška, Jana Hubinská, Zuzana Bydžovská, Petra Lustigová, Jiří Bábek, Marta Sládečková
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Petr je mladý muž, ktorý nemá život pevne pod kontrolou. Nie vlastnou vinou sa ocitá vo víre absurdných situácií, ktoré neustále bránia jeho ľúbostnému životu a pôvodne sľubnej kariére leteckého dispečera. Z navigačnej veže padol až za volant vysokozdvižného vozíka v letiskovom sklade a vzťah s milovanou Janou nahradila ponižujúca pozícia voyeura sledujúceho suseda, ktorý na „to“ potrebuje divákov. Petrova matka je posadnutá dobročinnosťou a bombarduje balíkmi s obnoseným šatstvom obete vojny i živelných katastrof na celom svete. Otec, ktorý kedysi zvučným hlasom nahrával komentáre k socialistickým týždenníkom, sa s dojemnou bezradnosťou potáca v nových slobodných časoch. Jeden náhodný telefonát a trocha čiernej mágie nezadržateľne rozbiehajú kolotoč komických situácií, plných absurdity každodenného „obyčajného šialenstva“.

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.