KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Nemravné príbehy

Contes Immoraux ▪ hraný ▪ 1974 ▪ Francúzsko ▪ 103´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Walerian Borowczyk
Scenár: Walerian Borowczyk
Kamera: Bernard Daillencourt, Guy Durban, Noël Véry, Michel Zolat
Hrajú: Lise Danvers, Fabrice Luchini, Charlotte Alexandra, Paloma Picasso, Pascale Christophe, Florence Bellamy, Jacopo Berinizi, Lorenzo Berinizi
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Ako predfilm bude uvedená krátka snímka Anjelské hry. Mladík je odhodlaný sexuálne vyvrcholiť do úst svojej sesternice v momente prílivu. Pobožné mladé viktoriánske dievča si s pomocou pornografického románu a niekoľkých uhoriek navodí stav náboženského ošiaľu. Maďarská grófka chce ostať večne mladá za pomoci kúpeľov v krvi panien. Pápež a jeho syn obcujú s vlastnou dcérou a sestrou. Štyri epizódy, ktoré sa postupne prepadávajú hlbšie a hlbšie do análov histórie, zväzuje len La Rochefoucauldova maxima: Ešte viac než samotná láska nás uspokojujú spôsoby, ktorými sa prejavuje. V tejto prehliadke zvrátenosti sa objavia kozmická felácia, transcendentálna masturbácia, lesbická láska zmáčaná krvou a pápežský incest. Vo Francúzsku išlo o kasový trhák, no v ostatnom svete mal film po celé 70. roky 20. storočia problémy s cenzúrou.

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.