KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Marťan

The Martian ▪ dobrodružné sci-fi ▪ 2015 ▪ USA ▪ 134´ ▪ OV (ang.) + ST (cz) ▪ MP 12


Réžia: Ridley Scott
Scenár: Drew Goddard, Andy Weir (knižná predloha)
Kamera: Dariusz Wolski
Hrajú: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Michael Peña, Jess Daniels, Chiwetel Ejiofor, Donald Glover
Distribútor/práva: CinemaArt
Premiéra SR: 01.10.2015
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Pred šiestimi dňami sa astronaut Mark Watney (Matt Damon) ako jeden z prvých ľudí prešiel po Marse. Teraz ale asi bude prvým človekom, ktorý tam zomrie... sám a bez spojenia so Zemou. Marka a jeho kolegov zastihla prašná búrka a on v nej skoro zomrel. Má k dispozícii len obmedzené zásoby, a preto musí využiť všetok dôvtip, invenciu a technické znalosti, aby nie len prežil, ale takisto aby našiel spôsob, ako vyslať signál na Zem, že je nažive. V tom momente, keď sa mu to konečne podarí, začne NASA a medzinárodný tím vedcov neúnavne pracovať, aby dostali toho ,,Marťana“ domov. V skoro beznádejnej situácii sa jediným prijateľným riešením ukáže návrat rakety s členmi Markovho tímu, ktorí sú na ceste naspäť na Zem. Hodiť vo vesmíre spiatočku kvôli záchrannej misii, ale znamená vystaviť celú posádku obrovskému nebezpečiu. Filmovej adaptácie bestselleru Andy Weira sa ujal slávny režisér Ridley Scott (Votrelec, Prometheus, Gladiátor) a do hlavných rolí obsadil hviezdnu zostavu, v ktorej sa vedľa Matta Damona predstavia Jessica Chastian, Kristen Wiig, Kate Mara a Sean Bean.


aktualizované: 01.03.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.