KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Malá z rybárne

Malá z rybárne ▪ animovaný pre dospelých ▪ 2015 ▪ ČR/SR/Nemecko ▪ 75´ ▪ OV (sk) ▪ MP 12


Réžia: Jan Balej
Scenár: Jan Balej, Ivan Arsenjev
Kamera: Martin Procházka, Alan Soural
Hrajú: hlasy: Oldřich Kaiser, Anežka Kubátová, Petr Forman, Ivana Chýlková, Bára Hrzánová, Jan Novotný, Nina Divíšková, Veronika Žilková
Distribútor/práva: Continental Film
Premiéra SR: 03.09.2015
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Hlboko pod morskou hladinou, sprevádzaný rybím orchestrom, rozpráva hlas mora príbeh Morského kráľa a jeho dcéry Malej. Rovnako ako mnohí iní, opustil kráľ so svojou starou matkou a tromi dcérami vydrancované vody a odišli žiť medzi ľudí. Každodennú rutinu Malej a jej rodiny však zmení deň, kedy do potemnenej rybárne vstúpi sebavedomý, ale nemorálny mladý muž - Baron.

-

Podmanivý príbeh Morského kráľa, ktorý sa spolu s tromi dcérami rozhodne opustiť znečistené vody a žiť medzi ľuďmi. V temnej rybárni uprostred prístavnej štvrte plnej prisťahovalcov vyklíči veľká láska...
Moderná adaptácia rozprávky Hansa Christiana Andersena Malá morská víla je silným príbehom o nenaplnenej láske a hodnotách dnešnej spoločnosti. Príbeh sa vyznačuje podmanivou atmosférou, výraznými a jedinečnými postavami a inšpiráciami. Reálie súčasného sveta prepojené s vizuálnou originalitou posúvajú príbeh viac k dospelému divákovi.
Recenziu filmu v časopise Film.sk si môžete prečítať tu.


aktualizované: 16.04.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.