KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Lokalfilmis

Lokalfilmis ▪ animovaný, komédia ▪ 2015 ▪ SR ▪ 80´ ▪ OV (sk) ▪ MP 15


Réžia: Jakub Kroner
Scenár: Jakub Kroner
Kamera: animácia: Matej Holub, Jakub Kroner, Boris Bauer, Dávid Enge, Peter Martinka, Petra Heleninová, Matej Mazák
Hrajú: Pišta, Rytmaus, Menežeris, Moloch, Oblina a i.
Distribútor/práva: Continental Film
Premiéra SR: 18.06.2015
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

14.04.2016 20:30


Staré cigánske proroctvo predpovedá príchod mesiáša z rómskej osady, ktorý zmení svet. Narodí sa Rytmaus a postupne sa z neho stane najznámejší rapper v Európe. Rytmaus sa rozhodne kandidovať za prezidenta Slovenskej republiky. Proti nemu sa vo voľbách postaví Pišta Lakatoš. Zo Slovenska sa vďaka predaju čistej pitnej vody stáva svetová veľmoc, ktorá spolurozhoduje o budúcnosti ľudstva s najväčšími mocnosťami ako je USA, Rusko či EU. Do hry o planétu sa zamieša aj diabol Moloch...

-

Pišta Lakatoš ako cigánsky prorok predpovedá príchod mesiáša z osady, ktorý zmení svet. Narodí sa Rytmaus a postupne sa z neho stane najznámejší raper v strednej Európe. Rytmaus uverí, že on je tým mesiášom, a kandiduje za prezidenta Slovenskej republiky. Voľby však vyhrá Pišta a zo Slovenska sa vďaka predaju čistej vody stáva svetová veľmoc, ktorá spolurozhoduje o budúcnosti ľudstva... Film na motívy úspešného online projektu LokalTV.
Recenziu filmu v časopise Film.sk si môžete prečítať tu.


aktualizované: 23.03.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.