KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Kruté radosti

Kruté radosti ▪ Komediálna dráma ▪ 2002 ▪ SR/ČR ▪ 104´ ▪ OV (sk) ▪ MP 12


Réžia: Juraj Nvota
Scenár: Scarlett Čanakyová, Juraj Nvota
Kamera: Jan Malíř
Hrajú: Tatiana Pauhofová, Ondřej Vetchý, Milan Mikulčík, Anna Šišková, Vladimír Hajdu, Július Satinský, Csongor Kassai, Szidi Tóbiás
Distribútor/práva: ALEF FILM & MEDIA
Premiéra SR: 03.10.2002
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

12.01.2016 19:45


Celovečerný hraný debut významného slovenského divadelného a televízneho režiséra Juraja Nvotu je komorným príbehom, odohrávajúcim sa začiatkom 30-tych rokov v predvojnovom Československu. Zložitý a tragický vzťah dospievajúceho dievčaťa a jej ambiciózneho otca sa odohráva vo veľmi jednoduchom a pôsobivom priestore malebnej krajiny – zdanlivo odrezanej od sveta, od akýchkoľvek významných dejinných, politických či spoločenských pohybov. Príchod nežiadúcej ľudskej bytosti vyvolá v každodennom živorení tohto provinciálneho spoločenstva najprv skoro nebadanú, neskôr potláčanú a napokon otvorenú a krutú drámu, ktorá spod fasády usporiadaného seriózneho života, vzťahov a prejavov vylúpne vášne, potláčané a dôkladne ukrývané emócie, prejavy lásky, nenávisti i pokusy o hľadanie vlastnej identity.

 


aktualizované: 30.12.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.