KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Krok do tmy

Krok do tmy ▪ dráma ▪ 2014 ▪ SR/ČR ▪ 120´ ▪ OV (sk) + AT ▪ MP 12


Réžia: Miloslav Luther
Scenár: Miroslav Luther, Marián Puobiš
Kamera: Igor Luther
Hrajú: Marko Igonda, Monika Haasová, Miroslav Donutil, Peter Nádaždy, Ady Hajdu, Atilla Mokoš, Marián Gajšberg, Boris Farkaš a ď.
Distribútor/práva: Continental Film
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

10.04.2016 17:30


Filmová adaptácia novely Alfonza Bednára Rozostavaný dom z roku 1956. Dramatický príbeh z obdobia 50-tych rokov, keď sa lámali nielen ľudské životy, ale aj charaktery, ktorý ponúka možnosť vyrovnať sa s našou tragickou minulosťou. Príbeh stavia na rozprávaní o vypätých individuálnych osudoch ľudí, blúdiacich v labyrinte zložitých povojnových čias.

Mladý lekár, bývalý partizánsky veliteľ, je hrdina, alebo vrah? Alebo iba zvrhlík? Jeho milenka je politická kariéristka, alebo osudom zradená naivka? A jeho manželka, matka dvoch detí, je obeťou alebo prisluhovačkou totalitného režimu? Dramatické osudy týchto antihrdinov sú obrazom tragických dôsledkov vojny a duchovného úpadku päťdesiatych rokov. Sú príbehmi násilia a vzdoru, slabosti a odvahy, aké sa odohrávajú aj dnes.


aktualizované: 23.03.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.