KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Fúsi

Fúsi ▪ dráma ▪ 2015 ▪ Island/Dánsko ▪ 94´ ▪ OV (isl.) + ST (cz) ▪ MP 12


Réžia: Dagur Kári
Scenár: Dagur Kári
Kamera: Rasmus Videbæk
Hrajú: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Franziska Una Dagsdóttir, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Arnar Jónsson a ď.
Distribútor/práva: ASFK
Premiéra SR: 28.01.2016
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Fúsi má 34 rokov, ale stále žije sám so svojou matkou. Jeho život je monotónnou rutinou. Nečakane sa v ňom však objaví energická Alma a osemročná Hera, ktoré narušia jeho staromládenecké návyky.

Dagur Kári (1973)
Režisér, scenárista a hudobník sa narodil vo Francúzsku, ale vyrastal na Islande. V roku 1999 vyštudoval Dánsku národnú filmovú školu v Kodani, jeho absolventský krátky hraný film Lost Weekend (Stratený víkend, 2000) získal mnoho ocenení. Podieľal sa na poviedkovom filme Villiljós (Dramarama, 2001). Debutoval drámou o tápajúcom mladíkovi Albín menom Nói (Nói Albinói, ocenenom okrem iného na MFF v Rotterdame a uvedenom na MFF v Karlových Varoch v roku 2003). Smutná komédia Voksne mennesker (Outsider, 2005) bola uvedená v sekcii Un Certain Regard na MFF v Cannes aj na MFF Karlove Vary. V roku 2009 natočil anglicky nahovorenú tragikomédiu
z newyorského baru Dobré srdce (The Good Heart). Novinka Fúsi mala premiéru na Berlinale, na festivale Tribeca potom tento film získal cenu za najlepší film a scenár a aj trofej pre najlepšieho herca. Dagur Kári v súčasnej dobe vedie na Národnej filmovej škole v Dánsku program pre budúcich režisérov. Hraje v kapele „Slowblow“, s ktorou vydal štyri albumy.


aktualizované: 29.04.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.