KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Fotograf

Fotograf ▪ tragikomédia ▪ 2015 ▪ ČR ▪ 133´ ▪ OV (cz) ▪ MP 15


Réžia: Irena Pavlásková
Scenár: Irena Pavlásková, Jan Saudek
Kamera: David Ployhar
Hrajú: Karel Roden, Marie Málková, Vilma Cibulková, Václav Neužil a ď.
Distribútor/práva: Magicbox Slovakia
Premiéra SR: 08.01.2015
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


V príbehu voľne inšpirovanom osudom svetoznámeho českého fotografa Jana Saudka (Karel Roden) sa vrátime k niektorým zásadným križovatkám života umelca obdareného výnimočným talentom, živelnosťou a vášňou. Všetky tieto vlastnosti mu priniesli slávu i odmietanie, lásku i zradu, zástupy obdivovateľov, ale aj samotu.

Stredom Janovho života boli vždy ženy. Či tie, ktoré pózovali pred objektívom jeho fotoaparátu, často až pitoreskné postavy, či tie, ktoré ho obklopovali v súkromí. Dcéry, manželky, milenky, priateľky, pri ktorých išlo iba o sex, intelektuálne obdivovateľky. Jedny nezištné milujúce a oddané, iné podvádzané a zhrdené, ďalšie vychutnávajúce s rozkošou jeho búrlivý život. Ale i také, ktoré so slávnym umelcom túžili spojiť svoju budúcnosť, posadnuté túžbou skrotiť jeho slobodomyseľnosť, deliť sa s ním o jeho majetok, talent i gény. Exempláre všetkých týchto ženských typov sú pikantným korením mimoriadneho filmu, ktorý je príjemne horkou komédiou s erotickými prvkami.

„Príbeh je okorenený humorom, pretože náš hrdina je zmyslom pre humor nadmieru obdarený. Film poodkrýva tajomstvo Janovej tvorby, ponára sa do bizarného a sugestívneho sveta žien, ktoré ho obklopujú,“ hovorí režisérka Irena Pavlásková o filme, na ktorého scenári sa podieľala s Janom Saudkom.

Hlavnú úlohu stvárnil Karel Roden, ktorého si môžeme užívať v úplne novej polohe, v akej ho diváci ešte nevideli. Je vášnivý, zábavný, vtipný, roztomilý i provokatívny. Novým filmovým objavom bude predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy, veľmi zaujímavá Máša Málková.


aktualizované: 01.03.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.