KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Fontána pre Zuzanu

Fontána pre Zuzanu ▪ hraný ▪ 1985 ▪ Československo ▪ 81´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Dušan Rapoš
Scenár: Karol Hlávka
Kamera: Vladimír Ješina
Hrajú: Eva Vejmělková, Jiří Bábek, Katarína Šugarová, Jana Svobodová, Ondřej Malý, Miloslav Holub, Ferdinand Krůta, Slavo Záhradník, Vladimír Kratina, Marek Bezoušek
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


V centre príbehu je partia pätnásťročných školákov, ktorí ukončili základnú školu a prežívajú svoje posledné prázdniny predtým, ako sa rozídu na rôzne stredné školy. Všetci sa stretávajú pri nefunkčnej fontáne uprostred sídliska. Hviezdami partie sú dve pekné dievčatá, Bela a Zuzana. Film sleduje ich osudy, problémy, pocity a správanie v rôznych životných situáciách, ich lásky a nelásky, omyly a zmierenia. Mozaiku dopĺňajú postavy ich rodičov, súrodencov a ďalších dospelých. Z partie je najväčšia pozornosť venovaná mladému budúcemu automechanikovi a muzikantovi Olinovi, ktorý sa z lásky k Zuzane rozhodne starú fontánu opraviť. – Hudobný film podľa rovnomennej literárnej predlohy Eleonóry Gašparovej bol svojho času veľmi obľúbený medzi mládežou a dočkal sa dvoch pokračovaní (1993, 1999).

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.