KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Film – náš pomocník (České krátke filmy 50. rokov)

Film – náš pomocník (České krátke filmy 50. rokov) / Film – Our Helper (Czech Short Films of the 1950s) ▪ kolekcia dokumentárnych filmov ▪ 1948-1959 ▪ Československo ▪ 59´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Miroslav Hubáček, OldřichMirad, Vojtěch Količ, Václav Bedřich, Ludvík Hájek
Scenár: -
Kamera: -
Hrajú: -
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Pásmo krátkych filmov predstaví rôzne podoby českého osvetového a propagačného filmu 50. rokov, a to v priereze námetov, funkcií aj postupov naprieč touto dekádou: informácia, nabádanie, inštrukcia i reklama, a to formou dokumentaristickej reportáže, animácie i hraného filmu. Rovnomennú kolekciu 42 krátkych filmov, ktoré dokumentujú život českej spoločnosti v 50. rokoch 20. storočia, vydal na 4-DVD Národný filmový archív v Prahe v spolupráci s Filmexportom. Zahŕňa osem tematických sekcií (Priemysel, Poľnohospodárstvo, Brannosť, Šport, Zdravotníctvo, Zdravá výživa, Životný štýl a Umenie), ktoré reflektujú tak pracovný, ako aj voľnočasový rozmer doby. Editorkou tohto projektu je filmová historička a kritička Lucie Česálková, ktorá zostavila aj pásmo filmov pre bratislavský MFFK Febiofest, kde ho osobne uvedie.

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.