KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Cézar musí zomrieť

Cesare deve morire ▪ Dráma ▪ 2012 ▪ Taliansko ▪ 76´ ▪ OV (tal.) + ST (cz) ▪ MP 15


Réžia: Paolo a Vittorio Taviani
Scenár: P. a V. Taviani s použitím častí hry Július Cézar W. Shakespeara
Kamera: Simone Zampagni
Hrajú: Cosimo Rega, Salvatore Striano, Giovanni Arcuri, Antonio Frasca a ď.
Distribútor/práva: Filmotéka
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

24.01.2016 20:15


V prísne stráženej rímskej väznici Rebibbia predstupuje pred publikum skupina väzňov, aby odohrala klasickú tragédiu – Július Cézar Williama Shakespeara – o zavraždení samozvaného vládcu jeho odporcami, ktorí na začiatku patrili k jeho priateľom. Po silnom aplauze sa „herci" vracajú do svojich ciel, aby si ďalej odpykávali mimoriadne tresty. V autentickom prostredí väznice – v tmavých celách, v úzkych chodbách a medzi dobre stráženými múrmi sa vďaka univerzálnemu Shakespearovmu jazyku prelínajú dávne intrigy, výhodné koalície i skutočné priateľstvá s životom miestnych väzňov, ktorí mali v mnohých prípadoch dočinenia s talianskou mafiou.

Vybrané ocenenia: Zlatý medveď a Cena ekumenickej poroty MFF Berlinale 2012, Cena David David di Donatello Awards, nominácia na Zlatý glóbus, Strieborná stuha roka – ocenenie Talianskeho národného syndikátu novinárov.

 

 


aktualizované: 22.12.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.