KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Casanova Variations

Variações de Casanova ▪ hraný ▪ 2014 ▪ Portug./FR/Rak./Nem. ▪ 118´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Michael Sturminger
Scenár: Michael Sturminger, Markus Schleinzer
Kamera: André Szankowski
Hrajú: John Malkovich, Fanny Ardant, Veronica Ferres, Jonas Kaufmann, Lola Naymark, Tracy Ann Oberman, Maria João Bastos, Victória Guerra, Maria João Pinho
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

20.03.2016 22:00


„Viva la libertà!“ vykríkne Giacomo Casanova na svojom odľahlom panstve a skolabuje. Keď ho príde navštíviť tajuplná a krásna spisovateľka Elisa van der Recke, starý muž chytí druhý duch a rozhodne sa začať nový život... Film, ktorý spracúva mýtus o najväčšom zvodcovi všetkých čias Casanovovi. Jeho príbeh je zobrazený prostredníctvom hraných pasáží a javiskového predstavenia, ktoré rozkrýva jeho dobrodružstvá, jeho vášne a napokon aj jeho strach zo smrti. – Spoluscenárista a režisér Michael Sturminger je veľkým obdivovateľom Wolfganga Amadea Mozarta, ktorého diela inscenoval na najprestížnejších operných sieňach sveta. Jeho hudbu využil aj v tomto filme. ktorý pri tohtoročnom udeľovaní Rakúskych filmových cien získal ocenenia za najlepší strih a najlepšie kostýmy.

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.