KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Bridgend

Bridgend ▪ hraný ▪ 2015 ▪ Dánsko ▪ 95´ ▪ OV ▪ MP


Réžia: Jeppe Rønde
Scenár: Jeppe Rønde, Torben Bech, Peter Asmussen
Kamera: Magnus Nordenhof Jønck
Hrajú: Hannah Murray, Josh O’Connor, Adrian Rawlins, Patricia Potter, Nia Roberts, Steven Waddington, Scott Arthur, Aled Llyr Thomas
Distribútor/práva: Febiofest 2016
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

18.03.2016 22:30


V rokoch 2007 až 2012 spáchalo v juhowaleskom grófstve Bridgend samovraždu 79 ľudí, zväčša tínedžerov, bez toho, aby zanechali list na rozlúčku. Už v roku 2013 vznikol o tomto jave dokument v réžii Johna Michaela Williamsa. O dva roky neskôr siahol po tejto téme dánsky dokumentarista Jeppe Rønde, pre ktorého bol film Bridgend jeho hraným debutom, a to v žánri mysterióznej sociálnej drámy. Sara a jej otec Dave sa vracajú do Bridgendu, kde má Dave ako policajný dôstojník vyšetriť samovraždu mladého človeka. Snaží sa Sare zabrániť v nadväzovaní kontaktov s nepriateľskou, do seba uzavretou miestnou mládežou. Film sa viac než na vyriešenie prípadu sústreďuje na narušené vzťahy medzi rodičmi a deťmi, na izolovanosť mladých ľudí spôsobenú tlakom vyrovnať sa ostatným a na nebezpečné napätie, ktoré sa objaví, keď sa Sara zamiluje.

-


aktualizované: 13.07.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.