KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Bež, chlapče, bež

Lauf Junge lauf ▪ vojnová dráma ▪ 2013 ▪ Nemecko/Francúzsko/Poľsko ▪ 112´ ▪ OV + ST ▪ MP 15


Réžia: Pepe Danquart
Scenár: Heinrich Hadding
Kamera: Daniel Gottschalk
Hrajú: Kamil Tkacz, Andrzej Tkacz, Jeanette Hain, Rainer Bock, Sebastian Hülk, Grażyna Szapołowska, Zbigniew Zamachowski, Itay Tiran, Mirosław Baka, Olgierd Łukaszewicz, Izabela Kuna, Katarzyna Bargiełowska, Grażyna Błęcka-Kolska, Adrian Topol, Przemysław Sadow
Distribútor/práva: Festival Slobody
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

08.11.2016 10:30


Srulik má deväť rokov, keď sa mu v roku 1942 podarí ujsť z varšavského ghetta. Schováva se v neďalekých lesoch, kde sa spolu s dalšími židovskými deťmi snaží prežiť až do konca vojny. Spávajú v korunách stromov a živia sa tým, čo si sami ulovia alebo ukradnú z priľahlých fariem. Hlad a zima ale Srulika prinútia, aby se vrátil späť do civilizácie, kde si musí zmeniť meno na Jurek Staniak a predstierať, že je sirota z katolíckej rodiny. Po dedinách stretáva ľudí, ktorí riskují vlastné životy, aby mu pomohli, ale aj takých, ktorí ho zradia. Dojemný a zároveň inšpirujúci príbeh o ceste chlapca, ktorý musel zo dňa na deň dospieť, aby prežil. Film Bež, chlapča, bež je skutočným príbehom Yorama Fridmana, natočeným podle rovnomenného knižného bestselleru Uriho Orleva.


aktualizované: 13.10.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.