Slovenčina                                                              25.04.2024, 05:38
web updates

V Elame budú tento semester pokračovať projekcie slovenských filmov

V bratislavskom Vysokoškolskom klube Elam budú aj tento semester pokračovať projekcie slovenských filmov za účasti tvorcov. Študenti, ale aj širšia verejnosť bude mať možnosť už po štvrtýkrát možnosť vidieť nielen archívne slovenské filmy, ale aj novinky v slovenskom filme.

Slovenské filmy v Elame boli minulý štvrtok odštartované dvojicou dokumentárnych filmov Z kola von: Čo je za tým (r. Jaroslav Vojtek, 2010) a Cigarety a pesničky (r. Marek Šulík a Jana Kovalčíková, 2010), za osobnej účasti režiséra a strihača Mareka Šulíka. 13. októbra o 20:00 režisér Dušan Trančík predstaví svoj film Iná láska a tento semester 10. novembra takisto o 20:00 uzavrie film 322 za osobnej účasti režiséra Dušana Hanáka.

Tento semester sa takisto spustí prvá Noc so slovenským filmom v Elame, ktorá uvedie štyri najžiadanejšie slovenské filmy. Možnosť hlasovať za svoj obľúbený budú mať návštevníci nielen priamo v priestoroch Elamu, ale aj na webstránke klubu. Hlasovanie by sa malo spustiť začiatkom októbra.

Počas všetkých projekcii je takisto v priestoroch klubu možné zakúpiť si svoj obľúbený slovenský titul na DVD, ako i oboznámiť sa s rôznymi autormi a filmologickými témami cez publikácie predávané počas týchto večerov.

Organizátormi podujatia sú Vysokoškolský klub Elam a Slovenský filmový ústav.

Viac informácii na:
www.elam.sk
www.sfu.sk

Súvisiace AIC správy:
Elam uvedie štyri slovenské filmy za účasti tvorcov 
Slovenské filmy v Elame uvedú tvorcovia

published: 27.09.2011
updated: 06.10.2011