Mediadesk

Home

archív Správy

CinEdays

Od 10 do 24. októbra 2003 bude Európa oslavovať film prostredníctvom druhého ročníka festivalu CinEdays Europe 2003, ktorý vznikol z iniciatívy Viviane Reding, komisárky Európskej únie pre vzdelanie a kultúru. Záštitu nad podujatím prevzal španielsky režisér Pedro Almódovar.

CinEdays má dvojaký cieľ:

  1. umožniť Európanom, najmä mladým ľuďom, (znovu)objaviť poklady európskej kinematografie, prehĺbiť porozumenie ich vlastnej kinematografickej kultúry či jednoduchu ich poznanie o Európe,
  2. rozšíriť znalosti európskeho filmového dedičstva v celej jeho bohatej rôznorodosti.

V nadväznosti na uvádzanie klasických európskych filmov v kinách a televíznom vysielaní umožní táto iniciatíva mladým ľuďom upevniť si svoje vedomosti o kinematografickom dedičstve a o „obraze“ prostredníctvom rozličných podujatí, ktoré budú realizovať školy, filmové inštitúty a ďalšie vzdelávacie a kultúrne inštitúcie.

Pozrite si program, tlačovú správu, plagát a záverečnú správu CinEdays 2003 v Slovenskej republike. Viac informácií o filmoch (výrobné údaje, popisky, fotografie...) nájdete na stránkach partnerov CinEdays: www.asfk.sk a www.continental-film.sk.

Oficiálny kurz EÚ Kalendár uzávierok Linky