MEDIA Desk > MEDIA International > Správy > Archív správ - 2004 > Semináre kancelárie MEDIA Desk

Semináre kancelárie MEDIA Desk

Jean-Luc Ormières,
umelecký riaditeľ
Moonstone a producent

Kancelária MEDIA Desk Slovensko organizuje v rámci 12. Medzinárodného filmového festivalu Art Film Trenčianske Teplice dva semináre.

Seminár UMENIE ROZPRÁVANIA PRÍBEHU sa uskutoční dňa 19. 6. 2004 o 16.00 hodine v hoteli Miramare Corfu v Trenčianskych Tepliciach. Seminár pripravujeme v spolupráci s trainingovým programom Moonstone, ktorý sídli vo Veľkej Británii a bol založený v spolupráci so Sundance Institute. Seminár je určený slovenským a zahraničným scenáristom a filmovým autorom a jeho cieľom je definovať spôsoby rozprávania príbehu v modernom filme. Lektorom seminára je Jean-Luc Ormières, umelecký riaditeľ Moonstone a producent (okrem iného produkoval filmy Chantal Akerman a Ferzana Ozpeteka). Zároveň ponúkame možnosť individuálneho trainingu pre dvoch účastníkov, podmienkou je mať k dispozícii scenár v angličtine alebo francúzštine. Seminár je bezplatný, cena za individuálny training je 2 500 Sk. Pracovným jazykom je angličtina, pričom seminár bude simultánne tlmočený.

Seminár DIGITÁLNE KINO BUDÚCNOSTI sa uskutoční dňa 20. 6. 2004 o 15.00 hodine v hoteli Miramare Corfu v Trenčianskych Tepliciach. Seminár je určený pre všetkých slovenských filmárov. Jeho zámerom je definovať nové spôsoby digitálneho snímania a následného prepisu na 35mm. Predstaví tiež aktuálny stav projektu digitálnych kín. Je organizovaný v spolupráci s DocuZone a Asociáciou digitálnych kino-klubov. V rámci seminára bude – okrem iného – v súvislosti s novým českým filmom Post Coitum o produkčných a producentských aspektoch snímania na HDTV hovoriť Deana Jakubisková (Jakubisko Film) a o praktických skúsenostiach z jeho nakrúcania z pohľadu kameramana Ján Ďuriš. Seminár je bezplatný.

Viac informácií o seminári Vám poskytneme v kancelárii MEDIA Desk Slovensko.

Potvrdenie účasti45,5 kB
Program seminára Digitálne kino budúcnosti104,16 kB
Vytlačiť