MEDIA Desk > MEDIA International > Správy > Archív správ - 2006 > MF dokumentárnych filmov Jihlava štartuje 24. októbra

MF dokumentárnych filmov Jihlava štartuje 24. októbra

24. októbra sa v Jihlave začne 10. jubilejný ročník festivalu autorských dokumentárnych filmov v strednej Európe. Program vyvrcholí 28. októbra udelením Ceny pre najlepší stredoeurópsky dokument, Ceny pre najlepší český dokument, Ceny divákov a Ceny pre najlepší svetový dokument. Cena za prínos svetovej kinematografii bude odovzdaná legende dokumentárnej tvorby Manoelovi di Oliveirovi, ktorý festival osobne navštívi.

Súčasťou festivalu bude aj 3. workshop Ex Oriente Film venovaný marketingu a propagácii filmov a technikám pitchingu. Ex Oriente Film je celoročnou dielňou autorského dokumentu, ktorá učí producentov, ako sa pohybovať na európskom filmovom trhu, podporuje presadenie ich prvého projektu v rámci medzinárodnej koprodukcie. Celoročná dielňa sa skladá z 3 stretnutí a e-mailovej konzultácii s lektormi z radov európskych nezávislých producentov, televíznych dramaturgov a dokumentaristov. Tento rok sa worskhopu zo Slovenska zúčastňujú Ján Oparty, Marko Škop a Juraj Lehotský.

Workshop vyvrcholí fórom prezentácie východoeurópskych projektov, ktorého cieľom je podpora financovania a tvorby kvalitných východoeurópskych dokumentárnych filmov.

Viac informácii: www.dokument-festival.cz
Program festivalu62,98 kB
Tlačová správa89,88 kB
Vytlačiť