Generál
General

fiction » production
SK - CZ - FR | far. > col. | 120 min. | historický > historical

Generál

The film begins with the aviation accident and death of Milan Rastislav Štefánik; it seeks to answer the question which we cannot get out of our heads even after a hundred years: What really happened? If we want to discover what happened, we have to go back in time to uncover who Štefánik was, how he lived, to get as close to him as possible in order to better understand him so that we can comprehend this part of the past which causes major repercussions even today.
>>
Film sa začína leteckým nešťastím a smrťou Milana Rastislava Štefánika a pokúša sa odpovedať na otázku, ktorá nám aj po sto rokoch vŕta v hlave: Čo sa stalo? Ak sa to chceme dozvedieť, musíme sa vrátiť v čase a pátrať po tom, kto Štefánik bol, ako žil, čo najviac sa mu vnútorne priblížiť, aby sme mu lepšie porozumeli, aby sme pochopili tú minulú dobu, ktorá nachádza veľký ohlas aj v súčasnosti.


Director > Réžia   Jiří Chlumský
Story > Námet  -
Screenplay > Scenár Jérôme Cornuau, Hana Cielová, Mariana Čengel Solčanská
DOP > Kamera Karel Fairaisl
Editors >  Strih Adam Dvořák
Music > Hudba  -
Set Design > Architekt Tomáš Berka
Costumes > Kostýmy Ľubica Jarjabková
Sound > Zvuk Marek Hart
Animation > Animácia  -
Cast > Hrajú Milan Ondrík, Vladimír Javorský, Aleš Bílík, Olivia Csiky Trnka, Lívia Bielovič, Auffray Maelane, Jan Kačer , Gratadour Gérard Robert, Peter Gábor
Filmography > Filmografia Jiří Chlumský (1958)

upcoming: Generál 
2017: Špunti ve vodě 
2016: Dvojníci
2012: Martin a Venuše
2012: 7 dní hříchu 
2009: Nedodržaný sľub 
2009: Veni, vidi, vici 
2006: Prachy dělaj člověka 
2005: Konečná stanica
1998: Stůj, nebo se netrefím!

Production > Produkcia JMB Film & TV Production (SK)
Co-production > Koprodukcia Rozhlas a televízia Slovenska (SK), Česká televize (CZ)
Producer > Producent Milan Stráňava (SK), Michal Stráňava (SK), Alexandre Pajon (FR)  
 o  
Budget > Rozpočet 3 950 000 €
Support > Podpora Audiovizuálny fond
Co-production Forums > Koprodukčné trhy a fóra  - - -
o   -o
Principal Photography >
Termín nakrúcania
2018 - 2020
Expected Completion >
Plánované dokončenie
2021
Expected Release >
Plánovaná premiéra
SK: 09/2021, Continental film
o o
Web  -
Previous Title > Predchádzajúci názov  -

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj
JMB Film & TV production
Búdková 32, SK-821 09 Bratislava
+421 905 702 467
milanstranava@jmbfilm.sk
www.jmbfilm.sk

see main contact see main contact

updated: 12.01.2021