Vábenie výšok
Addicted to Altitude

» ©2017
SK| far. > col. | 100 min. | biografický kreatívny dokument> biographical creative documentary

Vábenie výšok

In the late 20th century, Slovak Himalayan mountaineering experienced some noted successes but also failures. Through the eyes of one generation of climbers, the documentary Addicted to Altitude shows the evolution of Slovak Himalayan mountaineering from the very first expeditions to the bold assaults on the world’s highest mountain.
>>
Slovenské himalájske horolezectvo zaznamenalo ku koncu minulého storočia svetové výkony, ale i pády. Pozrime sa na jeho vývoj v dokumentárnom filme Vábenie výšok cez pohľad jednej horolezeckej generácie, ktorá nás prevedie od začiatkov horskej služby v Tatrách, cez prvé expedície až po odvážne myšlienky smerujúce na najvyššiu horu sveta.


Director > Réžia   Pavol Barabáš
Story > Námet Pavol Barabáš
Screenplay > Scenár Pavol Barabáš
DOP > Kamera Pavol Barabáš, Martin Barabáš
Editors >  Strih Róbert Karovič
Music > Hudba Martin Barabáš
Set Design > Architekt  -
Costumes > Kostýmy  -
Sound > Zvuk Martin Merc
Animation > Animácia Marián Aštáry
Cast > Účinkujú Viktor Beránek, Jan Červinka, Zoltán Demján, Ivan Fiala, Róbert Gálfy
Filmography > Filmografia Pavol Barabáš (1959)

(výber/selection)

2020: Salto je kráľ
2019: Svetozár Stračina
2018: Tieň jaguára
2017: Vábenie výšok
2016: Sloboda pod nákladom
2015: Suri
2010: Mongolsko - V tieni Džingischána
2007: Tepuy: Cesta do hlbín zeme
2004: Amazonia Vertical

Production > Produkcia K2 studio (SK)
Co-production > Koprodukcia Rozhlas a televízia Slovenska (SK)
Producer > Producent Alena Koščová (SK)  
 o  
Budget > Rozpočet 60 000 €
Support > Podpora Audiovizuálny fond, Ministerstvo kultúry SR
Co-production Forums > Koprodukčné trhy a fóra  - - -
o   -o
World Premiere>
Svetová premiéra
10/2017, 25. MF horských filmov v Poprade, 2017 / 25th IF of Mountain Films Poprad, 2017
Release >
Distribučná premiéra
SK: 10/2017, ASFK
o o
Web http://k2studio.sk/filmy/vabenie-vysok
Previous Title > Predchádzajúci názov  -

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj
K2 studio
Oráčska 18, SK-831 06 Bratislava
+421 905 514 682
k2@k2studio.sk
www.pavolbarabas.sk

see main contact see main contact

updated: 04.06.2018