Sloboda pod nákladom
Freedom under Load

» ©2016
SK | far. > col. | 58 min. (orig.) / 61 min. (festival) | kreatívny dokument > creative documentary

Sloboda pod nákladom

With hundred kilos on their backs they are facing storms, blizzards and deep snow. Their craft is not only a profession, but also their way to the calmness. In the documentary Freedom under Load we get to know the oldest generation of the porters in the High Tatras, who climb with supplies to the mountain huts every day. We discover why they have chosen this way of life and why they remain the last of the Mohicans on the European continent. And maybe we find out something about our own load that we carry.
>>
So stovkou kíl na chrbte sa brodia v snehu, stúpajú lavinóznymi svahmi, odolávajú búrke i víchrici. Ich remeslo nie je len prácou a zárobkom, ale i cestou k vnútornému pokoju. V dokumentárnom filme Sloboda pod nákladom spoznáme najstaršiu generáciu tatranských nosičov, ktorí zásobujú vysokohorské chaty. Dozvieme sa, prečo si zvolili tento spôsob života a ostali poslednými mohykánmi na európskom kontinente. A možno sa zamyslíme aj nad vlastným nákladom, ktorý všetci nosíme.


Director > Réžia    Pavol Barabáš
Story > Námet  Pavol Barabáš
Screenplay > Scenár  Pavol Barabáš
DOP > Kamera  Pavol Barabáš
Editors >  Strih  Robert Karovič
Music > Hudba  Michal Novinski
Set Design > Architekt  -
Costumes > Kostýmy  -
Sound > Zvuk  Martin Merc
Animation > Animácia  -
Cast > Hrajú  Viktor Beránek, Ladislav Chudík, Peter Petras, Ladislav Kulanga
Filmography > Filmografia Pavol Barabáš (1959)

(výber/selection)

2022: Horský vodca
2020: Salto je kráľ
2019: Svetozár Stračina
2018: Tieň jaguára
2017: Vábenie výšok
2016: Sloboda pod nákladom
2015: Suri
2010: Mongolsko - V tieni Džingischána
2007: Tepuy: Cesta do hlbín zeme
2004: Amazonia Vertical

Production > Produkcia K2 studio (SK)
Co-production > Koprodukcia Rozhlas a televízia Slovenska (SK)
Producer > Producent Alena Koščová  
 o  
Budget > Rozpočet  -
Support > Podpora  Audiovizuálny fond, Ministerstvo kultúry SR 
Co-production Forums > Koprodukčné trhy a fóra  - - -
o   -o
World Premiere>
Svetová premiéra
SK Release >
SK premiéra
09/2016, ASFK
o o
Web
Previous Title > Predchádzajúci názov  -

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj
K2 studio
Oráčska 18, SK-831 06 Bratislava
+421 905 514 682
k2@k2studio.sk
www.pavolbarabas.sk

K2 studio, / Alena Koščová
+421 905 233 848, alena@k2studio.sk
www.pavolbarabas.sk
see main contact

updated: 07.07.2020