Cenzorka
107 Mothers

» ©2021
SK - CZ - UA | far. > col. | 93 min. | dráma > drama

Cenzorka

Lesya has committed a crime of passion which brings her a seven-year sentence in one of Odessa’s women’s correctional facilities. She has just given birth to her first child, and now she is entering a world populated only by women: inmates, nurses and wardens, women of all ages, wives and widows, daughters, sisters, pregnant women, and women with children. If not for the color of the uniform, it would sometimes be hard to tell who is who.
>>
Ukrajinka Lesja spáchala zločin z vášne a odpykáva si sedemročný trest odňatia slobody v jednej z odeských ženských väzníc. Práve porodila svoje prvé dieťa a stáva sa súčasťou sveta zloženého iba zo žien: spoluväzenkýň každého veku, manželiek a vdov, dcér, sestier, tehotných žien, matiek s deťmi, dozorkýň. Keby nebolo farebných uniforiem, boli by takmer na nerozoznanie.


Director > Réžia Peter Kerekes
Story > Námet Ivan Ostrochovský
Screenplay > Scenár Ivan Ostrochovský, Peter Kerekes
DOP > Kamera Martin Kollar
Editor > Strih Martin Piga, Thomas Ernst
Music > Hudba Lucia Chuťková
Set Design > Architekt -
Costumes > Kostýmy -
Sound > Zvuk Tobiáš Potočný
Animation > Animácia -
Cast > Hrajú Maryna Klimova, Iryna Kiryazeva, Lyubov Vasylyna
Filmography > Filmografia Peter Kerekes (1973)

upcoming: Wishing on a Star
2021: Cenzorka
2019: Bata, un cordonnier à la conquête du monde
2013: Zamatoví teroristi (spolurež. / co-dir.) 
2009: Ako sa varia dejiny
2003: 66 sezón

Producer >
Producent
Ivan Ostrochovský (SK)
Production > Produkcia Punkchart films (SK)
Co-production > Koprodukcia Rozhlas a televízia Slovenska (SK), endorfilm (CZ), Arthouse Traffic (UA), Peter Kerekes (SK), Hypermarket Film (CZ)
o o
Budget > Rozpočet 956 490 €
Support > Podpora Audiovizuálny fond, Ministerstvo kultúry SR,  Eurimages, Státní fond kinematografie, Ministry of Culture of Ukraine
Co-production Forums >
Koprodukčné trhy a fóra
Works in Progress KVIFF 2017
Work in Progress Odesa IFF 2018
First Cut Lab Ukraine 2020
WEMW First Cut+ 2021
o o
Principal Photography >
Termín nakrúcania
2019
World Premiere >
Svetová premiéra
Venice IFF 2021, Italy /
MFF Benátky 2021, Taliansko
Expected Release >
Plánovaná premiéra
SK: 10/2021, Filmtopia
o o
Web o -
Previous Title >
Predchádzajúci názov
Cenzori / Censors

 

Contact: Festivals: Sales:
Punkchart films
Špitálska 20, SK-811 08, Bratislava
+421 915 606 088
ivan@punkchart.sk
www.punkchart.sk

 


Films Boutique / Isabel Ivars
isabel@filmsboutique.com
www.filmsboutique.com
Films Boutique / Julien Razafindranaly
julien@filmsboutique.com
www.filmsboutique.com

updated: 05.09.2021