English                                                        Utorok 02.03.2021, 12:46




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

Šarlatán v Berlinale Special Gala

Renomovaná poľská režisérka Agnieszka Holland predstaví vo svetovej premiére svoj najnovší film Šarlatán (2020) v rámci sekcie Berlinale Special Gala.

Šarlatán / Charlatan
CZ, IE, PL SK / 2020 / 118 min. / hraný
     
Réžia:
Agnieszka Holland
Scenár:    

Marek Epstein

Kamera:     Martin Štrba
Hrajú:    

Ivan Trojan, Juraj Loj, Jozef Trojan, Jaroslava Pokorná, Miroslav Januš

Producenti:
Šárka Cimbalová (CZ), Kevan Van Thompson, Klaudia Śmieja (PL), Lívia Filusová (SK)
Produkcia:  

Marlene Film Production (CZ), Film and Music Entertainment (IE), MADANTS (PL), Česká televize (CZ), Studio Barrandov (CZ), Rozhlas a televízia Slovenska (SK), FURIA FILM (SK)

     
       
       

Životná dráma výnimočného človeka, ktorá odráža starodávny boj dvoch princípov, ktoré ovládajú ľudstvo od samého začiatku. Dobro a zlo. Láska a nenávisť, krutosť a milosrdenstvo, viera a zrada. Všetko v jednej osobe na pozadí historických zvratov. Mimoriadne schopnosti Mikoláška sú vykúpené v jeho boji s vlastnými démonmi, ktorí ho nútia k cynickému násiliu. Liečivé zručnosti sú jeho vnútornou spásou, avšak vedenie takejto služby ho vystavuje neustálej hrozbe komunistického zriadenia.  

       

Slovenský koproducent:


FURIA FILM, Lívia Filusová, livia_filusova@yahoo.com, www.furiafilm.sk

     

 Festivaly & Predaj:

 

Marlene Film Production, Šárka Cimbalová, sarkacimbalova@gmail.com, www.marlenefilmproduction.com

     



Projekcie:

 

FEB 22 16:00 CinemaxX 4 *Buyers Only
FEB 24   9:00 CinemaxX 4 *Buyers Only
FEB 27 12:15 Berlinale Palast *Press
FEB 27 18:45 Berlinale Palast *Svetová premiéra
FEB 28 9:30 Haus der Berliner Festspiele
FEB 28 13:00 Friedrichstadt-Palast
FEB 29 21:00 Haus der Berliner Festspiele

 




Filmografia (výber):

 

2020: Šarlatán
2017: Pokot
2006: Copying Beethoven
2002: Julie Walking Home
1999: The Third Miracle
1997: Washington Square
1995: Total Eclipse
1993: The Secret Garden
1992: Olivier, Olivier
1990: Europa Europa
1988: To Kill a Priest
1985: Bittere Ernte

     

Podpora:

  Audiovizuálny fond, Eurimages, MEDIA Programme, Státní fond kinematografie, Polski Instytut Sztuki Filmowej, Medienboard Berlin-Brandenburg, HBO Poland, Dolnośląski Regional Fund, National Audiovisual Institute Poland, Svenska Filminstitutet, Film i Väst
     

 
Viac informácií: www.berlinale.de

Súvisiace AIC správy:
Rozhovor s Líviou Filusovou

 


publikované: 12.02.2020
aktualizované: 13.02.2020